Breaking news

"Kompany is eigenlijk te goed voor Anderlecht, maar hij moest ergens beginnen"

Mbokani denkt nog niet aan afscheid nemen: Wil nog twee of drie jaar doorgaan

Mbokani denkt nog niet aan afscheid nemen: "Wil nog twee of drie jaar doorgaan"

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 10:28wo 14-04-2021 om 10:28

Dieumerci Mbokani was maandag nog eens van goudwaarde voor Royal Antwerp FC. Met twee doelpunten loodste hij zijn ploeg naar de zege bij Royal Excel Moeskroen (2-3) én het bijbehorende ticket voor Play-Off 1. Makelaar Fabio Baglio verrassen die prestaties allerminst.

"Het verbaast me helemaal niet dat Dieu beslissend was in Moeskroen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Hij sukkelde een tijd met die kuitblessure, maar voor de match tegen Anderlecht was hij al weer 100 procent fit. Fysiek en mentaal was hij helemaal klaar om die match te spelen, hij keek er enorm naar uit. Dieu was er zelf ook van overtuigd dat hij aan die match zou beginnen."

Uiteindelijk koos Frank Vercauteren echter voor een andere aanpak. "Het was dan ook een ontgoocheling dat hij uitgerekend tegen zijn ex-club op de bank moest starten. De trainer maakt zijn keuzes en die moet je respecteren, maar achteraf kan je je wel afvragen of dat de goeie keuze was", is Baglio scherp.

Nog geen pensioen
Op zijn 35e was dat een ontgoocheling voor Mbokani. "Maar Dieu liet zijn kop niet hangen", vertelt Baglio stellig. "Hij bleef serieus verder werken, op zijn gedrag viel niets aan te merken. Dieu is nog intelligenter geworden, op en naast het veld."

De leeftijd van Mbokani begint wel stilaan te wegen. "Maar Dieu denkt er nog niet aan om zijn schoenen aan de haak te hangen", onthult zijn zaakwaarnemer. "Hij voelt zich goed, zowel fysiek als mentaal. Hij is nog steeds gelukkig als voetballer. In zijn hoofd wil hij nog twee tot drie jaar doorgaan op het hoogste niveau."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Kan Mbokani best bij Antwerp blijven?

Ja
85%
Nee
15%
(164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws