Mbokani is Antwerpse talisman: als hij scoort, wint The Great Old (bijna) altijd

Mbokani is Antwerpse talisman: als hij scoort, wint The Great Old (bijna) altijd

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 10:52di 13-04-2021 om 10:52

Het was al even geleden, maar maandagavond was Dieumerci Mbokani nog eens de grote man bij Royal Antwerp FC. De Congolese prijsschutter loodste zijn troepen met twee doelpunten voorbij laagvlieger Royal Excel Moeskroen: 2-3. Dat blijkt hoegenaamd geen toeval te zijn.

Als Mbokani scoort, is de kans immers bijzonder groot dat Antwerp ook de drie punten in de wacht sleept. Dit seizoen trof de aanvaller al tien keer raak, tegen Moeskroen maakte hij voor het eerst een dubbele treffer. Van de voorbije acht wedstrijden waarin Mbokani scoorde, won de oudste club van het land er ... zeven. De Congolees mag zich dus met recht en reden de talisman van Antwerp noemen.

Enkel op het veld van KRC Genk (4-2) bracht zijn doelpuntje geen zoden aan de dijk. Voor het overige beten achtereenvolgens KAA Gent, KV Kortrijk, KV Mechelen, K. Beerschot V.A., OH Leuven, Waasland-Beveren, Sporting Charleroi en nu dus Moeskroen al in het zand mede door de doelpuntenneus van Mbokani. In vijf van die duels was zijn treffer bovendien cruciaal, want daar bedroeg het verschil slechts één goaltje.

Des te opvallend is het dat Mbokani in 2021 nog maar drie keer aan de aftrap verscheen bij Antwerp. Daar zaten een buitenlands tripje en blessureleed voor iets tussen, maar evenzeer tactische keuzes. Vorige week kreeg Frank Vercauteren nog fikse kritiek omdat hij zijn aanvalsleider op de bank liet starten tegen RSC Anderlecht (1-4). Dat lijkt er de komende weken toch niet meer van te komen ...

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Op hoeveel doelpunten eindigt Mbokani dit seizoen nog?

Tien
2%
Elf
12%
Twaalf
5%
Dertien
14%
Veertien
30%
Vijftien
26%
Zestien
7%
Zeventien
0%
Achttien
0%
Negentien
0%
Twintig
0%
Meer dan twintig
5%
(43 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws