Vooral De Bruyne en Lukaku krijgen lof in buitenland: 'De talisman van Martinez'

Vooral De Bruyne en Lukaku krijgen lof in buitenland: 'De talisman van Martinez'

24-03-2021 23:30 Laatste update: 25-03-2021 08:00
15

Het EK 2020 staat nog voor de deur, maar ook de weg naar het WK 2022 is al uitstekend ingezet door de Rode Duivels. Hoewel een vroege tegentreffer van angstgegner Wales even zorgen baarde, eindigde de wedstrijd op een geruststellende 3-1-overwinning. Buiten onze landsgrenzen zag men vooral een zakelijke overwinning.

Het Nederlandse NOS zag de Duivels 'zonder problemen' voorbij Wales geraken. 'België bleef voor de 26ste keer op rij ongeslagen in eigen huis. De Belgen wonnen met 3-1 van Wales, hoewel de nummer drie van het laatste WK wel na tien minuten op achterstand kwam. Harry Wilson bekroonde een goedlopende Welshe counter met de openingstreffer, op aangeven van sterspeler Gareth Bale, maar nog voor rust hadden de Rode Duivels alweer orde op zaken gesteld. Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard zorgden met een afstandsschot en een rake kopbal voor de Belgische doelpunten in de eerste helft. Na de pauze zette Romelu Lukaku zijn ploeg op 3-1 via een strafschop', staat te lezen op de website.

Volgens L'Equipe ging ons land 'kalm, eenvoudig en efficiënt' langs Wales. 'Als grote specialisten van de kwalificatiecampagnes tijdens de voorbije twaalf jaar is België de weg naar het WK 2022 begonnen met een gemakkelijke zege tegen Wales. Zonder Eden Hazard en Axel Witsel monopoliseerden de elf van Roberto Martinez de bal: 75 procent. Een mooie weerwraak voor de Rode Duivels, die de Welshmen niet meer gekruist hadden sinds de kwartfinales op Euro 2016', rijt de Franse krant nog enkele oude wonden open.

'Lukaku scoort altijd', titelt La Gazzetta Dello Sport.  In de laars is er vooral aandacht voor de prestatie van Big Rom. 'En België gaat met 3-1 voorbij Wales. Gekoppeld aan Mertens in de aanval trof Lukaku ook in zijn 90e interland raak. Eerste speeldag van de kwalificatiecampagne en meteen eerste overwinning voor het super-België van Roberto Martinez, al werd het niet bepaald een sensationele avond in het uiteraard verlaten 'Den Dreef'.' De gelijkmaker van Kevin De Bruyne omschrijft La Gazzetta dan weer als 'schitterend'.

Tot slot deelden ook de Britse media een gelijkaardige wedstrijdanalyse. 'De Bruyne en Lukaku breken Welshe harten in openingsmatch van WK-kwalificatie', bloklettert The Sun bijvoorbeeld. Eén man krijgt de schijnwerpers op zich: Kevin De Bruyne. 'De Bruyne overtrof Gareth Bale met een masterclass en bracht zo een eerst slag toe aan de WK-hoop van Wales. De Man-City-middenvelder was de talisman van Roberto Martinez. Zijn overtuigende schot zette zijn gloeiend hete scoringsreeks verder, met nu vijf goals in zijn vier laatste duels voor club en land.'