De comeback van Cobbaut, na maanden afwezigheid krijgt hij minuten bij Anderlecht

De comeback van Cobbaut, na maanden afwezigheid krijgt hij minuten bij Anderlecht

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 20:25wo 03-03-2021 om 20:25

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 20:26wo 03-03-2021 om 20:26

RSC Anderlecht staat woensdagavond in de Croky Cup tegenover Cercle Brugge. Een opvallende aanwezige bij paars-wit, die lang heeft moeten wachten op zijn comeback.

Na een minder begin bij RSC Anderlecht herleefde Cobbaut onder Vincent Kompany en werd hij stilaan een echte basispion bij paars-wit. De eerste partijen begon hij ook in de basis bij paars-wit en kreeg hij de voorkeur op Hannes Delcroix. Na drie wedstrijden (en dertig minuten) liep het echter fout af.

Op 28 augustus ging Cobbaut onderuit in het duel tegen KV Oostende en moest hij na iets meer dan dertig minuten voetballen al gewisseld worden. Het verdict was ook zwaar voor de verdediger: een enkelbreuk en maanden revalideren.

Voor Cobbaut werd het ook moeilijk om zich terug in de selectie te werken. Begin 2021 leek hij weer hersteld te zijn, maar was het wachten op zijn eerste selectie. Die eerste selectie kwam er uiteindelijk ook voor de bekerpartij tegen Cercle, met meteen een comeback in de basis tot gevolg.

De toekomst
Of Cobbaut ook in de basis zal blijven staan, is nog maar de vraag. Door het uitvallen van Cobbaut kreeg Delcroix zijn kans en heeft hij die ook helemaal gegrepen. Delcroix lijkt niet meer weg te denken uit de basis van Anderlecht en klopt zelfs op de deur van de Rode Duivels.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws