Breaking news

OFFICIEEL: Van Der Brugge tekent voor 3,5 jaar bij Cerce Brugge

'Lommel SK mag na de winterstop hopen op peperdure Braziliaan'

'Lommel SK mag na de winterstop hopen op peperdure Braziliaan'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 11:15do 03-12-2020 om 11:15

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 18:00do 03-12-2020 om 18:00

City Football Group zou een akkoord hebben bereikt over middenvelder Diego Rosa. Hij gaat voor vijf jaar tekenen en wordt gestald bij Lommel SK. Dat weet het Braziliaanse Globo Esporte.

Op 12 oktober is Rosa achttien jaar geworden, wat de transfer een stuk makkelijker maakte. Hij is inmiddels al voor zijn medische proeven geslaagd. Rosa gaat waarschijnlijk anderhalf jaar bij Lommel komen spelen.

Op jonge leeftijd heeft Rosa al een mooi palmares. Zo werd hij met Brazilië wereldkampioen bij de U17. In dat toernooi zorgde hij zelf voor twee goals en één assist. In januari zou hij op het vliegtuig naar België stappen, al is er nog geen contact geweest met Lommel-coach Liam Manning. 

Football City Group betaalt naar verluidt zes miljoen euro, maar daar kunnen heel wat bonussen bijkomen. Als hij aantreedt in de Premier League komt daar sowieso vier miljoen euro bij. Als hij daar dertig wedstrijden speelt, wordt de transfersom nog verhoogd met 13,5 miljoen euro. In totaal kan Rosa dus 23,5 miljoen euro kosten. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws