Breaking news

Gefaald in Brugge, uitblinker in Zuid-Amerika: Moet Club Peres terughalen?

Legear over keuzes: “Ik had een carrière zoals Chadli kunnen hebben”

Legear over keuzes: “Ik had een carrière zoals Chadli kunnen hebben”

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 08:45vr 27-11-2020 om 08:45

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 09:15vr 27-11-2020 om 09:15

Jonathan Legear speelde in het verleden onder meer bij RSC Anderlecht en Standard Luik, maar zit op zijn 33e bij Visé. Tegenover Het Laatste Nieuws blikt de aanvaller terug op zijn keuzes.

"Ik denk dat ik voor 70 tot 75 procent tevreden kan zijn”, begint Legear. “Er zat meer in als ik op mijn 23ste bij Anderlecht was gebleven. Dan had ik waarschijnlijk in Engeland gevoetbald. Everton volgde me in die periode. Moyes was me komen bekijken in een interland tegen Oostenrijk, net eentje waarin ik man van de match werd.”

Legear denkt dat hij een grotere carrière had kunnen uitbouwen, net zoals Nacer Chadli. “Ik ben er zeker van dat ik dan een carrière zoals Mirallas of Chadli gehad zou hebben. Ik speelde toen op hetzelfde niveau. Ik koos toch voor een Russisch avontuur en daar heb ik geen spijt van want ik wil niet leven met spijt, maar het had anders kunnen uitdraaien."

Perikelen
Legear lag een paar in de clinch met makelaars. "Door perikelen met mijn makelaar heb ik anderhalf jaar niet gespeeld. Een contract met Olympiakos dat niet rond raakte, processen, advocaten... Het zoog me leeg. Ik kan je verzekeren dat 95 procent van de spelers de handdoek gooit als ze door moeten maken wat ik allemaal te verduren kreeg, maar met mijn karakter beet ik door.”

“Daarna besloot ik me bij Standard aan te bieden en voor het kleinste contract van de hele selectie mezelf weer te gaan bewijzen. Ik wist wat ik kon en ik kende er drie mooie jaren waarin we een beker wonnen. Overal waar ik gespeeld heb, was ik graag gezien. Een sympathieke kerel waar je al eens mee kon lachen. Dat is ook belangrijk. Ik heb overal een goede indruk nagelaten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Legear hier gelijk?

Ja
54%
Nee
46%
(93 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws