Breaking news

Gefaald in Brugge, uitblinker in Zuid-Amerika: Moet Club Peres terughalen?

KV Oostende viert jubileum met uniek jubileumshirt ontworpen door de supporters

KV Oostende viert jubileum met uniek jubileumshirt ontworpen door de supporters

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 21:43do 26-11-2020 om 21:43

Volgend seizoen is het precies veertig jaar geleden dat KV Oostende ontstond uit de fusie van ASO en VGO. Die verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Samen met kledingpartner Kipsta brengt de club een heuse jubileumuitrusting op de markt. Leuk detail: de supporters kunnen die uitrusting zélf ontwerpen.

De wedstrijdtruitjes van KVO kunnen dit seizoen op veel bijval rekenen. Vooral het zwarte uitshirt is een schot in de roos. Volgend jaar komt er dus een speciaal shirt bij. In 2021 is het namelijk veertig jaar geleden dat AS Oostende en VG Oostende samensmolten tot het huidige KV Oostende. Daarbij werden de kleuren groen en rood enerzijds en rood en geel anderzijds samengevoegd tot de drie kleuren van vandaag: groen, rood en geel. 

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van KV Oostende zal Kipsta een heuse jubileumlijn ontwerpen onder het motto ‘#KVO40JOAR’. Daarbij krijgen de supporters flink wat inspraak via een ontwerpwedstrijd. "Fans kunnen zelf bepalen hoe de ideale uitrusting eruitziet. Een retrolook met gele shirts, rode broeken en groene sokken? Of liever overwegend rood? Of toch een volledig nieuw kleurenconcept? Alles is mogelijk", vervolgt de club. "Onder het logo op het shirt zal sowieso 1981-2021 prijken, maar voor de rest kiezen fans volledig zélf de invulling van het truitje", laat de club weten aan Het Laatste Nieuws. Een vakjury kiest dan uit alle inzendingen de winnende uitrusting en de ontwerper van de winnende creatie krijgt als eerste zijn of haar uitrusting overhandigd. Het item zal dan ook te koop zijn in de fanshop. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws