Jan Oblak wil naar Premier League, Atlético Madrid wil Giorgi Mamardashvili halen

'Oblak wil naar Premier League, Atlético heeft vervanger op het oog'

1 mei om 10:07
Laatste update: 1 mei om 12:13

Zien Rode Duivels Arthur Vermeeren en Axel Witsel binnenkort een boegbeeld vertrekken bij Atlético Madrid? Het zou zomaar kunnen. Jan Oblak wil namelijk na negen seizoenen de club verlaten voor een avontuur in de Premier LeagueLos Rojiblancos zouden naar verluidt openstaan voor een vertrek en hebben al een vervanger op het oog, zo meldt Dario AS.

Atlético wil komende zomer niet al te veel spelers laten vertrekken, maar zou wel openstaan voor een exit van Jan Oblak. De 31-jarige doelman tekende afgelopen seizoen nog een contractverlenging tot 2028, maar zou nu toch een overstap richting de Premier League zien zitten. In het verleden was er concrete interesse van Liverpool en Manchester United, maar toen weigerde Atlético om z'n doelman te laten vertrekken. 

Indien Oblak effectief zou vertrekken, heeft Atlético de geschikte vervanger op het oog. Valencia CF-doelman Giorgi Mamardashvili zou helemaal bovenaan het lijstje staan in Madrid. De 23-jarige Georgiër doet het dit seizoen uitstekend onder de lat bij Valencia en heeft ondanks z'n jonge leeftijd al heel wat ervaring op zak. Mamardashvili heeft een marktwaarde van 35 miljoen euro, maar volgens Football España zou een bod rond de 25 miljoen euro moeten volstaan. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.