Mental coach laat zich uit over Lamkel Zé: Nee, zo werkt het niet

Mental coach laat zich uit over Lamkel Zé: "Nee, zo werkt het niet"

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 12:15zo 25-10-2020 om 12:15

Laatste update: zondag 25 oktober 2020 om 12:23zo 25-10-2020 om 12:23

Didier Lamkel Zé lijkt definitief afgeschreven bij Antwerp. Kan een mental coach het verschil maken? Volgens Rudy Heylen (ex-Club Brugge en Standard) heeft dat weinig zin voor de Kameroener.

"Als Lamkel Zé zelf geen vragende partij is, dan maak je ook als mental coach weinig of geen kans", aldus Heylen bij De Zondag. "Je kan het paard wel naar de drinkbak brengen, maar je kan het niet dwingen om te drinken. Zo werkt het niet."

Lamkel Zé vragende partij maken is geen sinecure. "Dan is de kunst een alternatieve hulpvraag te ontwikkelen. Dan kan je kijken naar wie hij wel luistert. Naar de stem van de clubeigenaar, naar die van het geld...? Als je zegt 'jongen, nog één keer die regel overtreden en je krijgt 250 euro boete, en zolang je het blijft doen, verdubbelen we die elke week', dan is mijn ervaring dat een speler vanaf 10.000 euro boete toch begint na te denken."

Ivan Leko gaf al aan dat Lamkel Zé vijftien miljoen euro waard kon zijn met de juiste mentaliteit. Volgens Heylen komt dat er niet meer van. "Het hangt er dan ook van af of een hoofdcoach dergelijke invloed op zijn spelers wil uitbesteden aan een mental coach. Voor sommigen voelt dat aan alsof daardoor hun macht over de jongens afneemt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws