Toen ik bij Chelsea begon over De Bruyne, lachte iedereen me uit

"Toen ik bij Chelsea begon over De Bruyne, lachte iedereen me uit"

21-07-2020 10:15
12

Kevin De Bruyne scheert dit seizoen hoge toppen bij Manchester City. Michael Emenalo, voormalig technisch directeur van Chelsea, ziet dat graag gebeuren. Hij kwam De Bruyne al vroeg op het spoor, maar werd niet altijd serieus genomen. 

Emenalo was onder meer de man die Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne naar Chelsea haalde. Die laatste kwam als concurrent voor legende Frank Lampard. 

"Hij was amper achttien jaar oud en een supertalent", aldus Emenalo bij The Guardian. "Maar de eerste keer toen ik over De Bruyne zei dat hij Lampard eventueel zou kunnen vervangen, lachte iedereen mij uit. Met Romelu Lukaku was dat net hetzelfde. Hij was achttien jaar en ik zei dat je met hem vijf jaar geduld moest hebben.”

Emenalo ontdekte dat België een gouden generatie had. "Mijn scouts zagen wat er aan het gebeuren was in België. Hazard, De Bruyne, Lukaku, Chadli, Vertonghen, Courtois. Maar ze vroegen mij: Sinds wanneer is België plots Brazilië geworden? Wie is die Kevin De Bruyne? Ik antwoordde: Ik kijk niet naar paspoorten. Ik kijk naar een speler. En deze speler geeft geen enkele slechte pass. Ik weet niet of hij een superster zal worden, maar er is iets."

In 2014 werd De Bruyne verkocht aan Wolfsburg. Nu is hij uitgegroeid tot een superster. "Het was pijnlijker voor Roman Abramovich (eigenaar van de club, red.) dan voor mij. Hij zag er echt van af. Hij zag dan ook dat alles wat we besproken hadden, bleek te kloppen."