Guardiola geïrriteerd: 'Hij moet niet zo jaloers zijn en zich op La Liga focussen'

Guardiola geïrriteerd: 'Hij moet niet zo jaloers zijn en zich op La Liga focussen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 21:00di 14-07-2020 om 21:00

Pep Guardiola heeft Javier Tebas de maat genomen na de beslissing van het internationaal sporttribunaal CAS in het voordeel van Manchester City. De voorzitter van La Liga snapte niet dat de Premier League-grootmacht wegkomt met een boete van tien miljoen euro.

Tebas plaatste in gesprek met de BBC openlijk vraagtekens bij het CAS. "Zwitserland heeft een geweldige geschiedenis als het gaat om rechtspraak, maar het CAS voldoet niet aan die standaard", zei hij. De frustratie is niet nieuw. Hij uit regelmatig op clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City, die volgens hem van 'financiële doping' worden voorzien vanuit Qatar en Abu Dhabi.

"Señor Tebas moet zo jaloers zijn op de Premier League. Hij is een geweldige specialist in juridische zaken. De volgende keer vragen we hem wel naar welke rechters we moeten gaan", reageert Guardiola cynisch op een persconferentie. "Hij kan zich beter focussen op La Liga. Hij is echt zo iemand voor wie alles perfect is, zolang de uitspraak maar in zijn voordeel is. Zo is het al vaak gegaan in Spanje. Als het hem tegenzit, dan zijn er problemen."

"Señor Tebas, wij spelen volgend jaar in de Champions League. Want wat we gedaan hebben, hebben we goed gedaan", vervolgt Guardiola die ook de kritiek van onder meer José Mourinho pareerde. "Wij horen juist excuses te krijgen. Het was een goede dag voor het voetbal. Als we de regels hadden overtreden, dan waren we wel gestraft. Bij de mensen die zeiden dat we hadden gelogen, was er niet het besef dat we onschuldig zijn tot het tegendeel bewezen is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws