PSV en aanvoerder Afellay (34) na mislukte terugkeer definitief uit elkaar

PSV en aanvoerder Afellay (34) na mislukte terugkeer definitief uit elkaar

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 16:23wo 27-05-2020 om 16:23

PSV en Ibrahim Afellay gaan uit elkaar. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De 34-jarige aanvoerder verlaat de Eindhovense club 'in goed overleg'.

Afellay keerde vorig jaar terug bij de club waar hij doorbrak, maar kwam niet verder dan 164 minuten in vier officiële wedstrijden voor PSV. Zijn aflopende contract wordt na gesprekken tussen de middenvelder en de clubleiding niet verlengd door PSV, dat spreekt van een 'respectvol' afscheid.

"We hebben Ibrahim uitgelegd wat in onze ogen zijn perspectief is en dat we denken dat dit niet past bij zijn ambities", verklaart technisch manager John de Jong op de clubsite. "Omdat we zo ontzettend veel respect hebben voor zijn loopbaan én de manier waarop hij zich na zijn terugkeer heeft gepresenteerd, zijn dat moeilijke gesprekken."

"We gaan echter goed uit elkaar en we rekenen erop dat het afscheid tijdelijk is", voegt De Jong eraan toe. "Ibi is en blijft een echte PSV'er. Qua voetbal zit zijn tijd bij PSV er nu op, maar onze deur staat altijd voor hem open."

Afellay wil nog geen punt achter zijn carrière zetten en gaat op zoek naar een nieuwe club. Ondanks zijn geringe aandeel in wedstrijdverband, maakte Afellay als mens een goede indruk op de trainers en leiding van PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws