Spelersraad krijgt meteen gehoor,  Pro League gaat akkoord

Spelersraad krijgt meteen gehoor, Pro League gaat akkoord

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 15:15wo 08-04-2020 om 15:15

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 15:17wo 08-04-2020 om 15:17

Sinds woensdag is de Jupiler Pro League een spelersraad rijker. De voetballers van de Belgische Eerste Klasse en Tweede Klasse willen gehoord worden. De Pro League heeft het bestaan de spelersraad nu al erkend.

Via een open brief vroeg de nieuw opgerichte spelersraad om erkend te worden door de overheden, de spelersvakbond en de Pro League. De Pro League is de eerste instantie die de spelersraad als volwaardig beschouwd.

"We zijn er van overtuigd dat een actief en constructief engagement van de spelers sowieso zal bijdragen tot een beter voetbal, een groter draagvlak voor het professioneel voetbal en tot een nog sterkere maatschappelijke betrokkenheid van onze sport", laat Pierre François, de CEO van de Pro League weten via de site van de Pro League.

Binnenkort zal de Pro League voor een eerste keer samenzitten met de spelersraad en luisteren naar de wensen en eisen van de spelers. In de spelersraad zitten onder meer Vincent Kompany van RSC Anderlecht, Faris Haroun van Royal Antwerp FC en Simon Mignolet van Club Brugge.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws