Nederland wil competitie hervatten, maar burgemeester van Eindhoven werkt niet mee

Nederland wil competitie hervatten, maar burgemeester van Eindhoven werkt niet mee

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 14:59wo 08-04-2020 om 14:59

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma staat PSV ook niet toe om voor 1 juni de trainingen te hervatten. De KNVB liet dinsdag weten dat het inzet op een doorstart op 19 juni, maar voor de Eindhovense club is het dus onmogelijk om voor het aflopen van de huidige maatregelen weer op het veld te verschijnen.

"We hebben het hier over een contactsport en de anderhalve meter afstand is tijdens trainingen gewoon niet te waarborgen", zegt Jorritsma in De Telegraaf. Hij vindt de plannen van de KNVB om de Eredivisie te hervatten 'onwenselijk'. "Zelfs als er vanaf 1 juni wel weer mag worden getraind, ja", aldus Jorritsma. "Overigens acht ik die kans uitgesloten. Ik zie door het coronavirus op dit moment om me heen meer ellende dan hoop. Voetbal moet op dit moment helemaal geen onderwerp van discussie willen zijn. Dat is niet in het belang van de KNVB."

De burgemeester liet eerder weten dat PSV geen wedstrijden mag spelen in juni, ook niet zonder fans. Hij wil niet dat groepen fans samenkomen om de club een hart onder de riem te steken. Daar komen nu dus ook nog het verbod op vroeg de trainingen hervaten bij. "Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet. Trainingen worden met 25 man gehouden en zijn een samenscholing. We treden op tegen partijtjes op pleintjes en zullen dat ook bij de trainingen van PSV en FC Eindhoven doen. Het voetbal heeft en krijgt geen status aparte."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws