Club Brugge neemt het op tegen United: In Engeland waren zij blij met de loting

Club Brugge neemt het op tegen United: "In Engeland waren zij blij met de loting"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 13:10ma 17-02-2020 om 13:10

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 23:45di 18-02-2020 om 23:45

Volgende donderdag ontvangt Club Brugge Manchester United in de Europa League. In Brugge kijken ze alvast likkebaardend uit naar de clash met de historische topclub, maar wat denken ze in Engeland over de confrontatie?

Sam Peoples, auteur van de Engelse voetbalblog The Peoples Person en gespecialiseerd in het reilen en zijlen van Man United, weet alvast dat United de Europa League heel erg serieus neemt. "De Europa League is een topprioriteit voor de club dit seizoen. Momenteel speelt United zo wisselvallig dat een Champions League plek behalen via de competitie erg onwaarschijnlijk is. De Europa League lijkt een makkelijkere weg."

De Club-fans, die met Real Madrid en PSG al een heleboel toppers aan het werk zagen, mogen zich dus verwachten aan enkele ronkende namen. "Solskjaer zal vast en zeker elke wedstrijd in de Europa League met het sterks mogelijke elftal aantreden", is Peoples resoluut. Brandom Mechele en Simon Deli maken hun borst dus best al maar nat.

Club Brugge is echter niet kansloos tegen de Engelse grootmacht. Ondanks de aardige prestaties van Club Brugge in Europa dit seizoen, met onder meer het knappe gelijkspel op Real Madrid, lijkt er toch wat sprake van onderschatting te zijn. "In alle eerlijkheid, United was toch wel blij met deze loting. Maar het zijn vaak in dit soort wedstrijden dat United ondermaats presteert", aldus Peoples.

"Tegen betere ploegen speelt het team vaak beter omdat er minder druk om te winnen is. Wanneer winnen een must is, zoals tegen Club Brugge, lijkt het team echter te bezwijken onder de druk." De journalist weet dan ook hoe Philippe Clement, United het meeste pijn kan doen. "Als Club slim is zakken ze diep in en laten ze gedisciplineerd de bal aan United. Het zijn dat type wedstrijden dat United maar moeilijk weet te winnen."

Club Brugge mag dus best hopen op een goede afloop tegen United, Peoples gelooft echter wel dat United het haalt. "Een 0-1 op verplaatsing zou uiteraard ideaal zijn. Ik denk echter dat Club Brugge ook zal scoren. Als ik een pronostiek moet doen, dan denk ik dat United de heenwedstrijd met 1-2 weet te winnen."

Clement houdt zijn troepen wel best op afstand van de geschiedenisboeken. De laatste twee keer dat Club tegen United speelde werd er met 0-4 (in Brugge) en 3-1 (in Manchester) verloren. Wayne Rooney nam Club in dat tweeluik maar liefst drie keer te grazen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie stoot er door?

(384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws