Saelemaekers officieel voorgesteld: Je voelt de grandeur in deze club

Saelemaekers officieel voorgesteld: "Je voelt de grandeur in deze club"

04-02-2020 13:44
5

Het gaat snel voor Alexis Saelemaekers. Zo snel dat onze landgenoot zijn eerste minuten in het shirt van Milan maakte nog voor hij officieel aan de pers werd voorgesteld. Dat gebeurde vandaag pas, Saelemaekers stak er zijn bewondering voor de club niet onder stoelen of banken.

"Je voelt de grandeur en professionaliteit meteen in deze club", charmeerde Saelemaekers de Milan gezinde pers. "Ik zag al meteen een grote vastberadenheid bij de spelers om het te maken. Ze zijn hier geprogrammeerd om te winnen. Ik bewonder dat", vervolgde de 20-jarige jeugdinternational.

Op een vraag wat zijn grootste kwaliteit als voetballer is, had Saelemaekers snel een antwoord klaar. "Gezien mijn assists bij Anderlecht denk ik dan vooral aan mijn voorzetten. Dat is mijn grootste specialiteit als voetballer." Bij Anderlecht wist Saelemaekers elf keer een beslissende pass te geven.

Enkele uren nadat hij zijn contract ondertekende mocht Saelemaekers al meteen debuteren in de Serie A. De aanwezige pers wou weten wat de grootste verschillen zijn tussen de Belgische en Italiaanse competitie. "Het is nog wat te vroeg om dat te zeggen maar tactisch is het sowieso al preciezer in Italië. Er wordt ook sneller en intenser gespeeld. Het zal wat tijd vergen om me aan te passen maar ik bekijk het week per week."

Saelemaekers past zich maar best snel aan, met Inter en Juve staan er de komende dagen erg aantrekkelijke affiches op het programma.