Twee dagen na zijn transfer maakt Saelemaekers debuut bij Milan in 1-1-gelijkspel

Twee dagen na zijn transfer maakt Saelemaekers debuut bij Milan in 1-1-gelijkspel

02-02-2020 22:03 Laatste update: 22:18
1

Alexis Saelemaekers mag zich nu ook helemaal een Rossonero noemen. Amper 48 uur nadat hij zijn contract ondertekende bij AC Milan, maakte het product van RSC Anderlecht zijn debuut bij de Italiaanse traditieclub. De thuiswedstrijd tegen Hellas Verona draaide wel uit op een teleurstellende 1-1.

Saelemaekers mocht in minuut 77 voor het eerst San Siro betreden als vervanger van Davide Calabria. Trainer Stefano Pioli posteerde de Brusselaar op de rechtsachterpositie. Van daaruit begon Saelemaekers enkele keren aan een leuke actie naar voren toe, maar beslissend kon hij niet zien. In het slot belandde een ultieme poging van Milan nog op de paal.

Op dat moment stond het al even 1-1. Davide Faraoni zette de bezoekers uit Verona na nog geen kwartier op voorsprong, waarna Hakan Calhanoglu iets voor het halfuur gelijk maakte. Verder kwam Milan, waar Zlatan Ibrahimovic ontbrak, dus niet. Bij Hellas kreeg Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) overigens rood halverweg de tweede helft.

Door het gelijkspel komt Milan maar niet weg uit de middenmoot van de Serie A. De Rossoneri staan nu achtste. Mogelijk kan Saelemaekers hen de komende maanden toch nog naar Europees voetbal loodsen. Onze landgenoot is momenteel op huurbasis actief voor Milan, maar als de club 3,5 miljoen euro op tafel legt komende zomer, neemt het Saelemaekers definitief over van Anderlecht.