Comedy capers-goal van Pjanic en save in extremis van Buffon brengen Juventus zege

Comedy capers-goal van Pjanic en save in extremis van Buffon brengen Juventus zege

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 22:49za 19-10-2019 om 22:49

Juventus heeft de draad weer opgepakt na de interlandperiode en blijft ongeslagen in de Serie A. Makkelijk ging het niet tegen Bologna. De Oude Dame haalde het uiteindelijk met 2-1. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Cristiano Ronaldo in het zonnetje gezet: de Portugese superster maakte tijdens de interlandbreak de 700ste treffer uit zijn carrière en tekende al vroeg in de wedstrijd voor nummer 701 met een schot in de korte hoek. De vreugde na de 1-0 was echter van korte duur. Bologna-verdediger Danilo Larangeira besloot eens op avontuur te gaan en liet Gianluigi Buffon kansloos met een fraai schot in de verre hoek: 1-1.

Na rust hervatte La Vecchia Signora zijn jacht op meer treffers en kreeg de 2-1 in zijn schoot geworpen. Nadat een Juventus-aanval keer op keer dood bloedde, leverde Roberto Soriano de bal zomaar in en kreeg Miralem Pjanic hem uiteindelijk voor zijn voeten: 2-1. Bologna-sluitpost Lukasz Skorupski voorkwam meerdere malen dat Juventus de genadeklap uitdeelde en de thuisploeg kroop diep in de blessuretijd zelf door het oog van de naald. Federico Santander kopte eerst tegen de lat en probeerde het daarna met een omhaal, die schitterend gepareerd werd door Buffon.

Juventus kan zijn zevende competitiezege van het seizoen bijschrijven en kan afwachten wat achtervolger Internazionale doet. De Nerazzurri treffen Sassuolo op de vroege zondagmiddag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws