Walen niet welkom in Beveren: Freethiel heeft duidelijke boodschap voor Moeskroen

Walen niet welkom in Beveren: Freethiel heeft duidelijke boodschap voor Moeskroen

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 23:51za 21-09-2019 om 23:51

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 02:03zo 22-09-2019 om 02:03

Waasland-Beveren en Royal Excel Moeskroen hielden elkaar zaterdagavond in evenwicht (1-1), maar het meest opvallende moment vond misschien wel in de tribunes plaats. Vlak voor de aftrap toonde een deel van het thuispubliek haar anti-Waalse overtuigingen.

Enkele minuten voor de start van de wedstrijden haalden enkele supporters in de spionkop van de Beveraars plots een heleboel Vlaamse vlaggen boven. Daarmee gingen ze flink aan het zwaaien, terwijl ze gezangen scandeerden als 'Walen buiten' en 'Les Wallons, c'est du caca'.

Nog voor de aftrap gegeven werd, waren de vlaggen alweer verdwenen. Het wordt bang afwachten voor Waasland-Beveren of de Belgische voetbalbond een onderzoek zal openen naar deze affaire. Eerder deze week deed het dat al tegen KVC Westerlo, dat een boete kreeg vanwege gelijkaardige gezangen bij Excelsior Virton.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws