Als hij wil, kan Lamkel Zé eigenlijk alles. Maar soms gaat het licht nog uit

"Als hij wil, kan Lamkel Zé eigenlijk alles. Maar soms gaat het licht nog uit"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 10:10di 20-08-2019 om 10:10

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 10:21di 20-08-2019 om 10:21

Opmerkelijke basisklant bij Royal Antwerp FC in de 2-0-zege tegen Sint-Truiden: Didier Lamkel Zé. Het enfant terrible is terug in de gratie genomen door Laszlo Bölöni. Arnar Vidarsson schetst het profiel van de Franse Kameroener.

"Lamkel Zé is een fantastische voetballer en heeft een ongelofelijk mooi profiel voor een flankaanvaller", haalt Vidarsson de loftrompet boven bij Extra Time. "Hij is sterk met links én rechts en heeft een groot loopvermogen. Een beweging achter zijn steunbeen, een lobje, hij doet ook zijn verdedigende werk... Hij is een droom voor een trainer. Als hij wil, kan hij eigenlijk alles."

"Maar: soms gaat het licht uit", weet ook de IJslandse oud-voetballer. "Dan geeft hij een no-look-pass wanneer er niemand in de buurt is en geeft hij nog een ander showtje terwijl het helemaal niet nodig is. Ik ben een grote fan van Zé, maar hij moet leren zijn focus te houden en rendement te halen. Ik weet dat de mensen dat graag zien, maar die "showkes" moet hij laten. Antwerp wil hem scholen, want die focus en regelmaat zijn altijd zijn zwaktes geweest. Hij moet volwassen worden."

Poll

Ben jij fan van Zé?

(213 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws