Standard wordt gevaarlijke kandidaat voor de titel: 'Mankementen zijn weggewerkt'

Standard wordt gevaarlijke kandidaat voor de titel: 'Mankementen zijn weggewerkt'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 21:16ma 22-07-2019 om 21:16

Volgend weekend is er de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. Standard Luik kende vorig seizoen de nodige problemen, maar volgens Jacky Mathijssen gaan de Rouches dit seizoen meedoen voor de prijzen.

"Een pluspunt voor de Luikenaars is de duidelijkheid aan de top van de club. Bij Anderlecht is Kompany op sportief vlak de baas, iedereen schaart zich achter hem. Bij Standard is dat Michel Preud'homme. Hij is coach en ondervoorzitter. Hij trekt dus aan veel touwtjes en bezit de macht om fouten die gemaakt zijn, te corrigeren", verklaart Mathijssen in Het Belang van Limburg.

"Wat er vorig seizoen verkeerd liep, laat zich heel eenvoudig benoemen. Sla er de resultaten op na en je ziet een serieus uitcomplex. Maar eigenlijk was dat een karakterprobleem dat je ook terugzag in de mindere periodes. Het ontbrak aan regelmaat en bezieling bij de sterkhouders. Vanaf het moment dat de betere spelers als Carcela, Mpoku, Emond het lieten afweten, waren er nauwelijks alternatieven. Ik heb het gevoel dat die mankementen voor een belangrijk stuk zijn weggewerkt."

"Met een fitte Oulare, met Avenatti en Emond kan Preud'homme kiezen voor een systeem met één of twee spitsen. Op de flanken werden Boljevic en Limbombe aangetrokken. Dat is zeker met de intentie om iemand als Carcela wakker te houden en te profiteren van zijn betere momenten. Achterin voorzie ik ook de nodige stabiliteit, eenmaal Vanheusden weer inzetbaar is. Met Marin en de wispelturige Djenepo ging er wel wat creativiteit verloren, dat moet worden opgevangen. Maar ik heb de indruk dat het in de voorbereiding niet slecht loopt. Dit Standard is voor mij een serieuze titelkandidaat", besluit Mathijssen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws