UPDATE: 'Bolingoli is geland in Schotland, transfer kwestie van tijd'

UPDATE: 'Bolingoli is geland in Schotland, transfer kwestie van tijd'

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 17:30wo 03-07-2019 om 17:30

Laatste update: woensdag 3 juli 2019 om 19:16wo 03-07-2019 om 19:16

Boli Bolingoli is enorm in trek in het buitenland. Na een goede periode bij het Oostenrijkse Rapid Wien mag de linkerflank hopen op een absolute toptransfer.

Eerder raakte al bekend dat Burnley de ex-speler de flankspeler op het lijstje heeft staan. Dat is niet de enige club. Zo meldt The Daily Mail dat ook Celtic en Napoli aan Bolingoli denken.

De neef van Romelu Lukaku ziet een transfer alvast zitten en sluit een vertrek bij Rapid Wien niet uit. De Oostenrijkse club verlangt naar verluidt een som van rond de 3,5 miljoen euro voor Bolingoli.

Bolingoli begon zijn profcarrière bij Club Brugge, dat hem weghaalde uit de jeugdopleiding van Beerschot. Onder Michel Preud'homme deed hij zelfs Champions League-ervaring op, maar de linkspoot werd na een matige uitleenbeurt bij STVV toch te licht bevonden. In de lager aangeschreven Oostenrijkse competitie lijkt hij nu toch zijn draai gevonden te hebben.

Update 02/07 18u20: Sky Sport Austria meldt dat Celtic de transferstrijd om Boli Bolingi heeft gewonnen. Volgens de Oostenrijkse bron wordt de transfer in de komende dagen officieel. De komst van Boli Bolingi maakt naar verluidt de weg vrij voor Kieran Tierney om een droomtransfer naar Arsenal af te ronden.

Update 03/07 17.30u: De transfer van Bolingoli richting Celtic is zo goed als rond. Via de officiële kanalen maakte Rapid Wenen al bekend dat onze landgenoot het trainingskamp heeft verlaten. Hij trekt nu richting Schotland, waar hij zijn transfer naar Celtic zal afronden.

Update 03/07, 19.15: Bolingoli is ondertussen geland in het Schotse Glasgow. Dra legt hij zijn fysieke testen bij Celtic af. Zijn die goed? Dan staat niks meer een transfer in de weg. 

Poll

Had je dit verwacht van Bolingoli?

(364 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws