Timmermans krijgt de volle laag van Wagner: Een schandvlek voor de beroepsgroep

Timmermans krijgt de volle laag van Wagner: "Een schandvlek voor de beroepsgroep"

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 10:40za 25-05-2019 om 10:40

Bondsprocureur Kris Wagner is tijdens zitting in de matchfixingzaak tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren bezig aan zijn pleidooi van 225 pagina's. Meerdere bladzijden gaan over Johan Timmermans, de oud-voorzitter van Mechelen. Timmermans krijgt de volle laag.

Timmermans bekent betrokkenheid bij matchfixing, maar volgens Wagner was hij wel degelijk van alles op de hoogte. Zo citeert Wagner uit een gesprek met financieel dircecteur Thierry Steemans. Daarin zegt Steemans aan Timmermans dat hij geen schrik moet hebben van Waasland-Beveren. "Dat is niet normaal in een context van een niet-gefixte wedstrijd", meent Wagner.

Vervolgens haalt Wagner persoonlijk uit naar Timmermans. "Het is niet omdat Johan Timmermans handig genoeg is om die taal niet te gebruiken, dat hij niet mee gesjoemeld heeft. Wat extra schandelijk is, is dat hij advocaat is. Een jurist die niet bijdraagt tot de waarheid, is een schandvlek voor de hele beroepsgroep. Hij heeft niets gemeld. Integendeel: hij is mee op de kar van de bedriegers gesprongen", citeerde Het Laatste Nieuws de keiharde woorden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws