Geblesseerde Meunier mag Franse titel vieren met PSG na winst

Geblesseerde Meunier mag Franse titel vieren met PSG na winst

21-04-2019 23:20
1

Paris Saint-Germain heeft het veroveren van de zesde landstitel in zeven seizoenen glans gegeven met een overwinning op AS Monaco. Het werd zondagavond in Parijs 3-1, dankzij drie doelpunten van supertalent Kylian Mbappé. 

PSG slaagde er al een paar wedstrijden op rij niet in om zélf de Ligue 1-titel binnen te slepen. Steeds ging het mis voor de sterrenploeg van trainer Thomas Tuchel. Nummer twee Lille hielp zondagmiddag een handje door punten te verspelen tegen Toulouse (0-0). Een zege op Monaco was later op de avond dus niet eens meer nodig voor de Parijzenaren. 

Mbappé (20) nam zijn elftal bij de hand tegen zijn oude club Monaco, dat dit seizoen tegen degradatie vecht. Het supertalent scoorde in de 15e, 38e en 55e minuut. Mbappé staat nu op 30 competitietreffers dit seizoen. Aleksandr Golovin deed in de slotfase nog iets terug.  

Hoogtepuntje voor de fans in Parijs was de rentree van Neymar. De Braziliaanse aanvaller viel in de pauze in. Neymar was drie maanden uit de roulatie met een voetblessure. Voor Thomas Meunier zat er geen feestje op het veld in. De Rode Duivel moest geblesseerd toekijken.