Bookmakers zien één topkandidaat voor vacature Anderlecht, naam ex-coach duikt op

Bookmakers zien één topkandidaat voor vacature Anderlecht, naam ex-coach duikt op

22-12-2018 15:24 Laatste update: 15:30
15

Er kan bij de bookmakers nog altijd geld worden gezet op de nieuwe coach van Anderlecht. Sinds de wedkantoren deze weddenschap openbaar hebben gemaakt, is er in hun ogen nog maar één topkandidaat overgebleven.

De bookmakers verwachten dat de Nederlander Philip Cocu zal worden aangesteld als de opvolger van Hein Vanhaezebrouck. Er kan met Cocu weinig geld worden verdiend, want wie inzet op Cocu krijgt slechts 1,25 keer zijn inleg terug. Maandag stonden Cocu's landgenoten Peter Bosz en Frank de Boer hoog genoteerd, maar hun komt wordt op dit moment een stuk onwaarschijnlijker geacht. Zij staan door berichten vanuit de media nu op een quotering van liefst 20.00 en 40.00 respectievelijk.

Cocu is bij de bookies torenhoog favoriet voor de job, want kandidaat nummer twee Kasper Hjulmand volgt een quotering van 4.00 op een geruime afstand. De Deen wordt momenteel als plan-B beschouwd. Als de keuze toch op een Belgische coach valt, wordt er nog altijd rekening gehouden met Enzo Scifo, Frank Vercauteren en Felice Mazzu.

Een nieuwe opvallende naam die is opgedoken op de lijst met kandidaten, is die van voormalig trainer John van den Brom. De man die Anderlecht in het seizoen 2012/13 naar de landstitel loodste is bezig aan zijn laatste seizoen bij AZ Alkmaar. Een gokje op Van den Brom is 15 keer je inzet waard. Op wie zou jij je geld zetten?