Haakt volgende RSCA-kandidaat af? 'Bundesliga-top wenkt voor Nederlander'

Haakt volgende RSCA-kandidaat af? 'Bundesliga-top wenkt voor Nederlander'

21-12-2018 23:59 Laatste update: 22-12-2018 00:04
8

RSC Anderlecht moet blijven zoeken naar een nieuwe trainer. Frank De Boer werd genoemd als kandidaat, maar trekt meer dan waarschijnlijk naar de Verenigde Staten. De piste-Cocu werd ook al weggenomen en nu is ook Peter Bosz mogelijk niet meer beschikbaar.

Volgens Duitse media gaat de Nederlander namelijk opnieuw in Duitsland aan de slag. Bayer Leverkusen wil de trainer graag aanstellen als de nieuwe T1. Na de slechte resultaten van Leverkusen denkt de Duitse club aan het ontslag van Heiko Herrlich. Als het zover komt, is Bosz kandidaat nummer één om het over te nemen van de Duitser.

Bosz was eerder al werkzaam in de Bundesliga. Hij werkte voor Borussia Dortmund. Na een flitsende start ging het snel bergafwaarts met de topclub. Hij werd al na enkele maanden ontslagen.

Ook bij Anderlecht stond de Nederlander op het lijstje om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. De Brusselaars lijken dus naar een andere kandidaat te moeten zoeken. Naast Cocu en De Boer worden ook nog Kasper Hjulmand en Roberto Donadoni genoemd.