Rellen tijdens vrouwenmatch Standard-Anderlecht zinderen na: Er heerste paniek

Rellen tijdens vrouwenmatch Standard-Anderlecht zinderen na: "Er heerste paniek"

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 10:45ma 19-11-2018 om 10:45

De topper in het vrouwenvoetbal tussen Standard Luik en RSC Anderlecht werd ontsierd door rellen. Beide supportersgroepen raakten met mekaar slaags. Opvallend genoeg maakten zij vooraf al een afspraak om mekaar te ontmoeten.

Het Belang van Limburg wist dat een clash al in de lucht hing. 'Voor de wedstrijd waren er al geruchten dat de ultra’s van beide clubs afgesproken zouden hebben om een robbertje te vechten. De opkomst van Anderlecht-supporters was ook groter dan anders', aldus het dagblad.

"Haar mama werd tegen de grond geduwd"
De choquerende beelden gingen inmiddels al viraal in ons land én het buitenland. De wedstrijd werd bovendien vroegtijdig gestaakt. De overige supporters, maar ook de speelsters zelf, waren aangedaan door het tafereel. Dat verklaart Standard-speelster Lisa Petry.

"Eerst zijn de speelsters - samen met onze families - naar een rustiger deel van het veld gevlucht. Nadien zijn we naar binnen gerend. Er heerste paniek in de kleedkamer. Enkele meisjes waren aan het huilen. Eén speelster zag zelfs dat haar mama tegen de grond geduwd werd op de tribune."

Plaats een reactie

Geertvdd +4088
maandag 19 november 2018 om 12:00
Gaan we die gasten nu nog niet aanpakken? Wat wordt het volgende? Beveiliging bij elke vrouwenwedstrijd? Afzonderlijke supportersvakken? Dan kunnen die pipo's de week nadien hun aandacht verleggen naar het jeugdvoetbal.
Vind ik leuk
Reagens +3712
maandag 19 november 2018 om 12:33
Compleet kansloos.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws