“Ik ben 38 jaar in België en zag dit nooit. Kinderen begonnen te wenen”

“Ik ben 38 jaar in België en zag dit nooit. Kinderen begonnen te wenen”

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 08:59za 17-11-2018 om 08:59

Vrijdag stond in het vrouwenvoetbal Standard – Anderlecht op het programma. Wat een sportieve strijd op het veld had moeten worden, veranderde in een veldslag in de tribunes.

Op voorhand hadden de Ultra's van beide ploegen afgesproken in Luik. De twee kernen hielden woord en maakten er een zwarte dag voor het vrouwenvoetbal van. Het Laatste Nieuws weet dat de politie op de hoogte was van de plannen en was dan ook aanwezig tijdens de match.

"Van beide teams waren er enkele tientallen fans van de harde kern present. Tien minuten na de rust is het ontaard. Ze gooiden met bommetjes en materiaal naar elkaar. De clans raakten slaags met elkaar, en veel gewone supporters vluchten in paniek naar het veld", vertelt Fery Ferraguzzi, de sportief verantwoordelijke voor het vrouwenteam van Standard, in Het Laatste Nieuws.

Geen mooie taferelen
Bij een 0-1 stand in de 80e minuut ging het helemaal fout. Stoeltjes vlogen heen en weer. De 'fans' gingen met elkaar op de vuist. "De ref besloot meteen de match stil te leggen. Het waren geen mooie taferelen. Veel kinderen begonnen te wenen. Ik ben 38 jaar in België, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt." 

Lees ookBeelden van rellen duiken op, oorlog tussen Standard en Anderlecht

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws