Oplossing ligt voor de hand bij Anderlecht: ‘Hij moet het creatieve brein worden’

Oplossing ligt voor de hand bij Anderlecht: ‘Hij moet het creatieve brein worden’

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 15:00di 18-09-2018 om 15:00

RSC Anderlecht zou vooral een creatieve middenvelder missen. Analist Eddy Snelders ziet echter een voor de hand liggende oplossing.

De creativiteit zou niet van een nummer 10 moeten komen, maar van een nummer 8. “Volgens mij is Hein Vanhaezebrouck met zijn systeem aan het toewerken naar zijn succesformule van bij AA Gent. En daar stond het creatieve brein niet op de tien, maar wel op nummer acht. Sven Kums dus. Kijk, het duo Makarenko-Trebel heeft nu getoond dat het in de topmatchen te weinig is. Dus als Kums straks weer helemaal in orde is, heb je drie spelers voor twee posities", vertelt Snelders aan Het Nieuwsblad.

"En een fitte Kums moet dan volgens mij het creatieve brein worden", vervolgt Snelders. "Die twee anderen moeten dan maar onder elkaar uitmaken wie de dienende speler naast Kums wordt. Maar Vanhaezebrouck moet Kums die kans geven. Vooral omdat er iets moet veranderen op dat middenveld. Alleen is Kums niet de grote persoonlijkheid. Hij zal die leidersrol niet zelf afdwingen. Dat moet een coach voor hem doen."

De samenwerking met Adrien Trebel kan echter een probleem vormen. "Maar als hij het vertrouwen krijgt zoals bij Gent, is hij wel de patron. Vorig seizoen was Trebel de patron en dan zie je dat Kums wegkwijnt in de schaduw. Het probleem met Trebel is dan weer dat hij te goed is om in een dienende rol te spelen, maar niet goed genoeg voor een bepalende rol”, aldus Snelders.

Poll

Is hij dé oplossing voor Anderlecht?

(250 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws