Oplossing ligt voor de hand bij Anderlecht: ‘Hij moet het creatieve brein worden’

Oplossing ligt voor de hand bij Anderlecht: ‘Hij moet het creatieve brein worden’

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 15:00di 18-09-2018 om 15:00

RSC Anderlecht zou vooral een creatieve middenvelder missen. Analist Eddy Snelders ziet echter een voor de hand liggende oplossing.

De creativiteit zou niet van een nummer 10 moeten komen, maar van een nummer 8. “Volgens mij is Hein Vanhaezebrouck met zijn systeem aan het toewerken naar zijn succesformule van bij AA Gent. En daar stond het creatieve brein niet op de tien, maar wel op nummer acht. Sven Kums dus. Kijk, het duo Makarenko-Trebel heeft nu getoond dat het in de topmatchen te weinig is. Dus als Kums straks weer helemaal in orde is, heb je drie spelers voor twee posities", vertelt Snelders aan Het Nieuwsblad.

"En een fitte Kums moet dan volgens mij het creatieve brein worden", vervolgt Snelders. "Die twee anderen moeten dan maar onder elkaar uitmaken wie de dienende speler naast Kums wordt. Maar Vanhaezebrouck moet Kums die kans geven. Vooral omdat er iets moet veranderen op dat middenveld. Alleen is Kums niet de grote persoonlijkheid. Hij zal die leidersrol niet zelf afdwingen. Dat moet een coach voor hem doen."

De samenwerking met Adrien Trebel kan echter een probleem vormen. "Maar als hij het vertrouwen krijgt zoals bij Gent, is hij wel de patron. Vorig seizoen was Trebel de patron en dan zie je dat Kums wegkwijnt in de schaduw. Het probleem met Trebel is dan weer dat hij te goed is om in een dienende rol te spelen, maar niet goed genoeg voor een bepalende rol”, aldus Snelders.

Poll

Is hij dé oplossing voor Anderlecht?

(250 stemmen)

Plaats een reactie

ROBSON +3843
dinsdag 18 september 2018 om 15:13
Ik zeg van vorig jaar al.........zet saelemaker op de 10.
Vind ik leuk
dinsdag 18 september 2018 om 15:21
Is die niet wat jong om deze ploeg al te gaan dragen?
Vind ik leuk
ROBSON +3843
dinsdag 18 september 2018 om 15:38
Om de ploeg te dragen hoef je geen 10 te zijn. Kums,trebel,......dat zijn degenen die de ploeg moeten dragen.
Vind ik leuk
vanhimst +1132
dinsdag 18 september 2018 om 16:17
Robson Trebel die kan dat maar met Kums zal dat niet lukken is niet meer die speler zoals hij was gij Gent
Vind ik leuk
TageMeister +7145
dinsdag 18 september 2018 om 15:21
diene is(nog) te nerveus in de zone van de waarheid, zie maar als hij zelf op doel trapt
Vind ik leuk
Xytox +2385
dinsdag 18 september 2018 om 16:07
Zijn sterkte is juist een man uitschakelen en dan een goede voorzet geven. Zijn zwakte is zijn gebrek aan inzicht en koelbloedigheid in de buurt van de 16, dus eigenlijk zou je dan de enige met een goede voorzet opofferen en op een positie zetten waar hij niet de kwaliteiten voor heeft.
Een man dribbelen is niet hetzelfde als een verdediging open splijten...
Vind ik leuk
DeSelle +115
dinsdag 18 september 2018 om 16:21
Persoonlijk lijkt dat me echt wel te simplistisch. Eerst en vooral haalde Kums nooit meer het niveau dat hij bij Gent haalde. Bovendien had je bij Gent Milicevic lopen die in praktijk wel die rol van creatieve middenvelder invulde. Bij Anderlecht kom je daar met Gerkens en Musona gewoon kwaliteit tekort. Verder heb je nu 2 centrumspitsen lopen ipv 1 waardoor je Dimata wat verloren laat lopen op de flank en telkens de strijd op het middenveld verliest omdat je daar iemand tekort komt. Ik zou liever eens zien dat Hein tactische flexibiliteit zien tonen ipv telkens dat ene systeem te willen spelen waarmee hij succes heeft gehaald, ongeacht of hij er de spelers voor heeft.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws