Real Madrid wint met ruime cijfers, stadsgenoot Atletico onderuit bij Celta

01-09-2018 23:27
1

Real Madrid heeft ook het derde competitieduel omgezet in een overwinning. De Koninklijke was op zaterdagavond in eigen stadion te sterk voor Leganes: 4-1.

Bij de Madrilenen maakte Thibaut Courtois zijn officiële debuut. Real begon sterk voor eigen publiek en kwam na iets meer dan een kwartier verdiend op voorsprong. Na een pass van Sergio Ramos kopte Daniel Carvajal de bal door op Gareth Bale, die vervolgens de trekker overhaalde: 1-0.

Een overtreding van Casemiro luidde vervolgens de gelijkmaker in. Guido Carrillo zorgde vanaf elf meter voor 1-1. Daarna was Real het even kwijt, al was Karim Benzema kort voor rust wel dicht bij de 2-1. Na rust scoorde Fransman alsnog: op aangeven van Marco Asensio tekende hij voor een nieuwe Madrileense voorsprong.

Via opnieuw Benzema vergrootte Real de marge naar twee. Via een door Sergio Ramos benutte strafschop won De Koninklijke de wedstrijd uiteindelijk met 4-1.

Nederlaag Atletico Madrid
Eerder op de avond ging Atletico Madrid onderuit bij Celta de Vigo. Na een doelpuntloze eerste helft zorgde Maxi Gomez kort na rust voor de openingstreffer. Niet veel later verdubbelde Iago Aspas de voorsprong voor Celta.

Atletico moest in de achtervolging. Twintig minuten voor tijd moesten de Madrilenen verder met tien man nadat Stefan Savic zijn tweede gele kaart kreeg. Atletico slaagde er vervolgens niet in zich terug te knokken in de wedstrijd. Daardoor kijkt de ploeg van Diego Simeone al tegen een flinke achterstand aan op FC Barcelona en stadsgenoot Real Madrid. Die twee ploegen zijn nog foutloos, terwijl Atletico Madrid in de eerste drie competitieduels al vijf punten heeft verspeeld.