Barcelona sluit seizoen af met overwinning; publiekswissel voor emotionele Iniesta

Barcelona sluit seizoen af met overwinning; publiekswissel voor emotionele Iniesta

Gepubliceerd: zondag 20 mei 2018 om 23:16zo 20-05-2018 om 23:16

FC Barcelona heeft het seizoen afgesloten met een 1-0 overwinning op Real Sociedad. De wedstrijd ging voor Barcelona op sportief gebied nergens meer om en stond voor de bezoekers en spelers van de thuisploeg voor een groot deel in het teken van Andrés Iniesta, die zijn laatste wedstrijd voor de Catalanen speelde.

Real Sociedad kon zich nog in het linkerrijtje spelen en was niet van plan om rustig aan te gaan doen in Camp Nou. Marc-André ter Stegen moest daarom ook een aantal keren in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen. Barcelona beet na een kwartier spelen van zich af en kreeg kansen via Luís Suarez. De goal viel pas vroeg in de tweede helft en werd gemaakt door Philippe Coutinho, die een solo inzette en de Sociedad-goalie van ver verschalkte.

Barcelona had de wedstrijd kunnen beslissen, maar deed dat niet. Iedereen in Camp Nou wachtte op de publiekswissel van Iniesta. Die kwam er in de tachtigste minuut. De 34-jarige middenvelder verliet zichtbaar emotioneel onder luid applaus het veld en gaf de aanvoerdersband aan Lionel Messi. Het is nog niet bekend waar Iniesta zijn carrière zal voortzetten.

De wedstrijd werd in een rustig tempo uitgespeeld. Barcelona eindigt het seizoen met een puntenaantal van 93 en een doelsaldo van 99 voor en 29 tegen. De club leed vorige week tegen Levante de enige nederlaag van het seizoen (5-4).

Plaats een reactie

nico31 +280
zondag 20 mei 2018 om 23:26
We zullen iniesta missen in de voetbalwereld...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws