'Dendoncker heeft schrik voor de komst van Coucke en wil deze week nog weg'

'Dendoncker heeft schrik voor de komst van Coucke en wil deze week nog weg'

23-01-2018 06:54
5

RSC Anderlecht zit mogelijk met een groot probleem. Leander Dendoncker aast immers nog altijd op een transfer. Volgens Het Nieuwsblad wil de Rode Duivel liever vandaag dan morgen nog Brussel verlaten.

De krant meent te weten waarom Dendoncker nu zo graag wil vertrekken. Afgelopen zomer wilde de middenvelder ook al weg, maar Anderlecht hield hem toen aan boord. Naar verluidt werd de afspraak gemaakt dat Dendoncker in de zomer van 2018 voor 15 miljoen euro mag vertrekken.

Er is enkel een grote maar. Het huidige bestuur maakte de afspraak met Dendoncker en deed dat mondeling. Er staat niks officieel op papier. Marc Coucke, de nieuwe baas van Anderlecht, hoeft Dendoncker dus niet voor 15 miljoen euro te laten gaan. Dendoncker zou schrik hebben dat Coucke daarom minder snel gaat meewerken aan een transfer. 

Proto en Berrier
Bij Het Nieuwsblad denkt men dat Dendoncker ook weet wat er is gebeurd met Franck Berrier en Silvio Proto. Bij KV Oostende mochten zij naar de B-kern toen ze een transfer wilden forceren. Dat wil Dendoncker voorkomen.

Anderlecht moet nu hopen dat West Ham United, dat almaar concreter wordt voor Dendoncker, de komende dagen met het nodige geld over de brug komt.