Fans van Anderlecht moeten vrezen, assistent zakte af voor Dendoncker

Fans van Anderlecht moeten vrezen, assistent zakte af voor Dendoncker

22-01-2018 10:32
3

Leander Dendoncker staat voorlopig nog altijd op de loonlijst van RSC Anderlecht. Maar staat dat hij daar binnen twee weken nog op? Mogelijk is het antwoord 'nee'. West Ham United wordt almaar meer concreter voor de Rode Duivel. 

Zondag won Anderlecht met 0-1 van KRC Genk.  Op de tribune in de Luminus Arena zat Stuart Pearce. De assistent van West Ham kwam persoonlijk kijken naar de prestaties van Dendoncker. Tegen Genk speelde de Rode Duivel opnieuw centraal achterin, maar in Engeland zien ze hem als een middenvelder. Bij Anderlecht is dat ook zo, maar Dendoncker klust tegenwoordig achterin bij door onder meer de blessure van Kara Mbodji.

West Ham volgt Dendoncker al een tijdje. Toch kwam er nog geen concreet bod binnen in Brussel. Bij Anderlecht hoopt men tussen de 20 en 25 miljoen euro te vangen voor het jeugdproduct. De reden dat West Ham nog geen bod deed, is omdat het de laatste dagen alternatieven onderzocht. Die vond het voorlopig niet.

West Ham probeerde Jonjo Shelvey te halen, maar kwam niet tot een akkoord met Newcastle. Ook scoutte het João Mario (Inter), maar de voorwaarden om hem te huren bleken niet haalbaar. Nu is Dendoncker weer in beeld.