Opvallend: 'Nieuwe job Preud'homme heeft mogelijk gevolgen voor Anderlecht'

Opvallend: 'Nieuwe job Preud'homme heeft mogelijk gevolgen voor Anderlecht'

17-01-2018 17:15
3

Er wordt de afgelopen dagen hevig gespeculeerd over een nieuwe job voor Michel Preud'homme. De 58-jarige oefenmeester lijkt hard op weg  naar het Franse Girondins de Bordeaux. Als onze landgenoot daadwerkelijk wordt aangesteld, heeft dat vermoedelijk ook gevolgen voor Anderlecht.

Preud'homme, die een sabbatjaar nam na zijn vertrek bij Club Brugge, leek voorbestemd om na de zomer Roberto Martinez op te volgen als bondscoach van de Rode Duivels. Bordeaux zou hem toch op andere gedachten hebben gebracht, aangezien er een contract voor 2,5 seizoenen klaar ligt. Preud'homme wacht een grote uitdaging, want de club van grote naam staat slechts op een dertiende plaats in de Ligue 1.

Het Laatste Nieuws weet ook te melden dat Preud'homme een oude bekende en landgenoot aan zijn zijde wil. Volgens de krant is Emilio Ferrera de belangrijkste kandidaat om zijn rechterhand te worden. Het duo werkte eerder samen Arabische Al Shabab. Ferrera is momenteel hoofdcoach van de U21 van Anderlecht.

Zijn vertrek zou een fikse slag voor RSCA betekenen, want Ferrera levert goed werk bij de beloften. Mede dankzij zijn inspanningen achtte Hein Vanhaezebrouck sommige talenten al rijp voor de stap naar het eerste elftal. Ferrera zou gezien de uitdaging desondanks open staan voor een hereniging met Preud'homme.