Genk pakt de drie punten aan de kust na een dol slot van de wedstrijd

16-01-2018 22:21
4

Oostende en Racing Genk hadden nog een inhaalwedstrijd te goed en die werd dinsdagavond gespeeld. Het werd 1-2 aan de kust.

De wedstrijd begon met balbezit voor Oostende. Al was de eerste grote kans van de wedstrijd wel voor de bezoekers. Malinovski zwiepte de bal goed voor doel, maar Pozuelo miste zijn kopbal volledig. Hier zat veel meer in voor de bezoekers.

Ook daarna bleven de betere kansen voor de bezoekers. Op het half uur werd het pas echt warm voor Oostende, Wouters mocht na een hoekschop vrij inkoppen van aan de tweede paal. Hij raakte diezelfde paal. Vijf minuten later was het dan toch prijs voor Genk. Ingvartsen nam met zijn linker Dutoit mooi te grazen.

Vijf minuten na rust maakte Lombaerts de 1-1, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Oostende bleef na rust drukken en verdiende een doelpunt. Dat doelpunt viel ook. In de 90e minuut vloerde Maehle zijn eigen doelman onder druk van Akpala. Wedstrijd nog niet gespeeld. In de tweede minuut van de extra tijd zette Maehle zijn foutje recht. Hij vond Buffel en die maakte in twee tijden af. Genk haalt het zo na een onderhoudende wedstrijd met 1-2.