Deal in de maak: 'Tsjechen hebben recordbedrag over voor Stanciu'

Deal in de maak: 'Tsjechen hebben recordbedrag over voor Stanciu'

07-01-2018 14:55
15

Nicolae Stanciu lijkt Anderlecht binnen enkele dagen te verruilen voor het Tsjechische Sparta Praag. Zijn makelaar Anamaria Prodan bevestigt aan het Roemeense Digi Sport dat de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium bevinden.

''We hopen er deze dagen uit te komen. Van alle aanbiedingen, was hij (Stanciu, nvdr.) het meest blij met Sparta'', aldus Prodan. Toen Stanciu in de zomer van 2016 met hoge verwachtingen naar het Astridpark werd gehaald, maakte de transfersom hem tot de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Anderlecht. Dat gaat hem volgens de Roemeense bron ook bij Sparta Praag overkomen.

Naar verluidt legt Sparta Praag tussen de vier en vijf miljoen voor hem op tafel. Anderlecht maakt dus sowieso flink verlies. Volgens Prodan probeerde paars-wit de Roemeense spelmaker toch nog aan boord te houden. ''Ze wilden hem heel graag houden, maar door de recente uitspraken is dat moeilijker geworden. Hij wil spelen'', geeft Prodan de belangrijkste reden voor het naderende vertrek aan. Stanciu kwam de laatste weken voor de winterstop nauwelijks nog van de bank af.

Lees ook: Oplossing in de maak voor floptransfer: "Ik zou hem dolgraag zien komen"