Ex-Genkenaar brengt bezoek aan het oude nest: Blij dat ik deze stap heb gezet

Ex-Genkenaar brengt bezoek aan het oude nest: "Blij dat ik deze stap heb gezet"

10-10-2017 14:39

Timothy Castagne bracht maandag een bezoekje aan zijn oude club, Racing Genk. De 21-jarige rechtsachter verruilde afgelopen zomer Genk voor het Italiaanse Atalanta Bergamo. De aanpassing verloopt vlot, gezien de speelminuten die de jongeling al kreeg dit seizoen.

Dit seizoen wist Castagne al vijf basisplaatsen te veroveren, waaronder zelfs twee in de Europa League. Over het verschil met de Belgische competitie is de verdediger duidelijk. "De grootste stap die ik in Italië moest zetten was niet op tactisch, maar op fysiek vlak", geeft Castagne aan in Het Belang van Limburg.

Ook het leven in Italië verloopt van een leien dakje. Zo krijgen alle buitenlandse nieuwkomers meteen een cursus italiaanse les voorgeschoteld. "Dat begint goed te lukken, tot ze in de kleedkamer op een hoger niveau schakelen", geeft Castagne toe. Van de transfer heeft de jongeling alvast geen spijt: "Ik ben blij dat ik de stap gezet heb." Er gaan zelfs stemmen op dat Castagne vanwege zijn serkte prestaties bij de Serie A-club snel een kans in de nationale ploeg moet krijgen.