Er werd met Club Brugge duidelijk afgesproken daar niets over te communiceren

"Er werd met Club Brugge duidelijk afgesproken daar niets over te communiceren"

05-09-2017 08:47
4

Club Brugge moet dit seizoen zijn eigen huurlingen niet vrezen. Eerder raakte bekend dat Sander Coopman en Dorin Rotariu enkel tegen een fikse prijs mogen spelen tegen hun moedenclub. Maar zij zijn niet de enigen.

Zo weet Het Nieuwsblad dat ook Elton Acolatse, die aan STVV wordt uitgeleend, enkel mits een 'financiële compensatie' zal mogen spelen tegen Club. "Er zijn inderdaad afspraken gemaakt", zegt Philippe Bormans, CEO van STVV. "Zoals vorig seizoen al gebeurde met Mechele, Bolingoli en Bruzzese. Meer kan ik daar niet over zeggen. Maar de som die we Club moeten betalen als we Acolatse opstellen, ligt bij ons wel een stuk lager dan die van Coopman (rond de 700.000 euro).

Kortrijk, dat Jérémy Perbet huurt van Club, wil er niet te veel over kwijt. "Omdat duidelijk is afgesproken dat er niet over wordt gecommuniceerd", zegt CEO Matthias Leterme van de Kortrijkzanen. Bij Club Brugge ontkent men het nieuws niet, maar wil men er liever niet over uitwijden.

Volgens regels van de Pro Leaguewet
Club Brugge is daarmee de enige ploeg in België die het doet. Zo zouden Anderlecht, Standard, Gent en Racing Genk geen financiële compensatie vragen wanneer een huurling uitkomt tegen zijn moederclub. Verboden is het echter niet. Volgens juristen zouden die 'financiële compensaties' wel aanvechtbaar zijn, maar tot dusver heeft de Pro League dit nog niet verboden.

Dat zal ook niet snel gebeuren. "Het staat in elk geval niet op de agenda", vertelt CEO Pierre François. "Om de simpele reden dat er nog geen klachten waren, niet van betrokken clubs, noch van derden", besluit hij.