'Club Brugge laat heisa links liggen en vraagt opnieuw door'

'Club Brugge laat heisa links liggen en vraagt opnieuw door'

05-09-2017 06:45
16

Dit weekend hervat de Jupiler Pro League. Op zaterdag trekt Club Brugge naar Moeskroen. De kans is klein dat bij de thuisploeg Dorin Rotariu zijn debuut maakt.

Tijdens het slot van de transferperiode bereikte Moeskroen en Club Brugge een deal over de Roemeense flankaanvaller. Rotariu gaat één seizoen op huurbasis spelen voor Les Hurlus. In Henegouwen moet Rotariu speelminuten verzamelen. Toch kunnen dat dure speelminuten worden als hij tegen zijn broodheer speelt. Volgens Het Nieuwsblad moet Moeskroen Club Brugge 400.000 euro extra betalen als Rotariu in actie komt tegen Blauw-Zwart.

Eerder raakte al bekend dat ook Zulte Waregem extra moet betalen wanneer huurling Sander Coopman tegen Club Brugge in actie komt. Speelt de middenvelder? Dan dokt Essevee 700.000 euro extra op de basisprijs. Toen dat nieuws uitlekte, kreeg Club Brugge heel wat kritiek te slikken, maar daar trekt Blauw-Zwart zich niets van aan.

Volgens de krant is Club Brugge de enige Belgische ploeg die meer geld vraagt indien een huurling tegen de eigen ploeg in actie komt. Anderlecht, KAA Gent, Standard en KRC zouden dit niet doen.