OFFICIEEL: Transfer is positief voor Vertonghen en Alderweireld, niet voor Engels

OFFICIEEL: Transfer is positief voor Vertonghen en Alderweireld, niet voor Engels

29-08-2017 11:21

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen hebben een concurrent minder bij Tottenham Hotspur. Kevin Wimmer is namelijk per direct vertrokken. Dinsdag werd een akkoord bereikt met Stoke City.

Beide clubs maakten bekend dat er met de transfer 18 miljoen pond, ruim 19,3 miljoen euro, gemoeid is. Wimmer was bij Tottenham niet meer nodig door de komst van Sánchez van Ajax. Aan de Amsterdammers werd 40 miljoen euro plus 2 miljoen euro aan bonussen betaald door de Londenaren.

De 24-jarige Oostenrijker is een welkome versterking voor Stoke City, dat 4 op 9 pakte in de Premier League. "Kevin heeft een onmiskenbaar talent", zegt manager Mark Hughes. "Hij zal een flinke kwaliteitsboost geven aan deze selectie. We wilden de defensie deze zomer flink versterken en dat is gelukt." Wimmer tekent bij Stoke voor vijf seizoenen.

Het nieuws is een tegenvaller voor Bjorn Engels, want de verdediger van Club Brugge was ook in beeld bij Stoke City, al was hij zoals nu is bevestigd geen prioriteit. Engels droomt van de Premier League, maar ziet door de transfer van Wimmer dus een optie afvallen. Het worden nog spannende dagen voor Engels, want op vrijdag 00u30 Belgische tijd sluit de Europese transfermarkt.