Roef spreekt duidelijke taal: ''Neen, blijven was geen optie''

Roef spreekt duidelijke taal: ''Neen, blijven was geen optie''

24-08-2017 11:03

Davy Roef mag zich de komende maanden gaan bewijzen bij Waasland-Beveren. Anderlecht verhuurt hem tot het einde van het seizoen bij de Waaslander. Roef is alvast blij met deze kans, want blijven was geen optie voor hem.

''Neen, Sels wordt niet gehaald om tweede of derde keeper te zijn. En na wat Boeckx vorig seizoen heeft gepresteerd, wist ik wel waar ik aan toe was. Meneer Van Holsbeeck zei dat ik alleen in de hoogste nood moest wachten tot januari om uitgeleend te kunnen worden. Maar mij houden als derde doelman zou niet zo slim zijn. Financieel is dat niet voordelig voor Anderlecht en voor mijn carrière zou dat ook alleen maar een oponthoud zijn'', zegt Roef in gesprek met Het Nieuwsblad.

Roef hoopt na dit seizoen sterker terug te keren en dan weer voor zijn kans te vechten bij paars-wit. Zijn doel is namelijk om terug de nummer één onder lat te worden in het Astridpark. Al rekent hij nergens op. ''Het kan best zijn dat ik ooit een nieuwe kans krijg. Maar evengoed krijg ik die kans nooit meer. Dat accepteer ik. Zo ver vooruit kijken, dat kan ik niet. Een jaar is lang in voetbal. Dat heb ik intussen wel gemerkt'', besluit de 23-jarige doelman.