'Barcelona bevriest betaling van 26 miljoen euro aan vader van Neymar'

'Barcelona bevriest betaling van 26 miljoen euro aan vader van Neymar'

01-08-2017 11:43
5

FC Barcelona heeft de betaling die het op 31 juli moest doen aan de vader van Neymar bevroren. Contractueel is de club verplicht 26 miljoen euro te betalen aan Neymar senior, tevens de zaakwaarnemer van de ster.

Bij het verlengen van de verbintenis van Neymar in oktober vorig spraken de partijen namelijk af dat het kamp van de Braziliaan een loyaliteitsbonus van 26 miljoen euro zou krijgen als hij op 31 juli nog bij Barcelona zou zitten. De afgelopen dagen sijpelden al berichten door dat dit de reden was van het vertragen van de transfer naar Paris Saint-Germain: Neymar en zijn vader wilden die bonus nog opstrijken voordat ze naar Parijs zouden vertrekken.

Barcelona heeft nu besloten de betaling te bevriezen tot de situatie opgehelderd is, meldt AS. De club hoopt dat het bedrag flink verlaagd kan worden als blijkt dat de aanvaller snel zijn handtekening bij PSG zet. Barcelona is nog wel van plan om te betalen aan de vader van Neymar, maar niet het volledige bedrag.

Ondertussen meldt Le Parisien dat Neymar dinsdagavond naar Parijs vliegt om zijn transfer van 222 miljoen euro definitief te maken. De aanvaller is nu op de weg terug uit China, waar hij voor promotie-verplichtingen was, en maakte via zijn Instagram bekend dat hij zojuist in Dubai is geland.