'Volgende grote vis voor Anderlecht, transfer binnen enkele uren'

'Volgende grote vis voor Anderlecht, transfer binnen enkele uren'

09-06-2017 12:45
3

Terwijl het voor de positie van doelman nog niet goed weet wat te doen, is Anderlecht de goede kant aan het opgaan in het transferdossier van Clinton Mata. De rechtsachter van Charleroi kan naar het Astridpark trekken. Tussen de clubs is er alvast een akkoord.

Anderlecht heeft met de Carolo's een akkoord over een transfersom van circa 3,5 miljoen euro, weet Het Nieuwsblad. Nu rest de kersverse landskampioen de taak om Mata zelf te overtuigen. De 24-jarige flankverdediger is gecharmeerd, maar hoopt stiekem op een mooie buitenlands club. Daar blijft concrete interesse echter achterwege.

De 34-voudige landskampioen wil de overgang graag afronden voor de start van de trainingen binnen twee weken. Anderlecht ligt duidelijk poleposition, maar moet de speler nog weten overtuigen. Mogelijk kan deelnam aan de Champions League Mata alsnog overhalen. Charleroi haalde de speler in de zomer van 2014 weg bij KAS Eupen.

Update 09/06 om 12:45: Volgens de Waalse journalist Sacha Tavolieri kondigt Anderlecht binnen de 24 uur de komst van Mata aan. Nadat Charleroi al gewonnen was voor een deal, heeft nu ook de speler beslist om te kiezen voor Anderlecht. Mata wordt na Sven Kums de tweede grote zomertransfer van paars-wit.