'Ongeduldige Svilar zadelt Anderlecht met een flink dilemma op'

'Ongeduldige Svilar zadelt Anderlecht met een flink dilemma op'

25-05-2017 11:15
4

Wie begint er na de zomer bij Anderlecht als nummer één onder de lat? Er zijn de nodige opties, zeker nu Mile Svilar nog nadrukkelijker op de deur klopt.

Frank Boeckx was de laatste maanden de vaste eerste keus onder René Weiler, maar Boeckx ging direct na het kampioenschap onder het mes. 'De Tank' zal minstens twee maanden moeten revalideren en het is dus nog maar de vraag of hij op tijd hersteld is voor de start van het nieuwe seizoen. Herman Van Holsbeeck wil door de blessure van Boeckx een nieuwe keeper aan de selectie toevoegen. Matz Sels zou daarvoor nadrukkelijk in beeld zijn. 

Verder is er nog de Spanjaard Rubén, die na de winter werd gehuurd van Deportivo La Coruna. Anderlecht zou hem willen behouden. Er is echter een probleem, want de vrouw van Rubén wil naar verluidt weg uit Brussel. Het is dus nog afwachten of hij blijft.

Tot slot heeft Anderlecht met Mile Svilar nog een supertalent uit de eigen opleiding in de gelederen. Hij maakt het keepersdilemma nog groter. Paars-wit wil voorkomen dat hij net als Davy Roef onder de druk bezwijkt en zag een uitleenbeurt als een oplossing. "Maar dat is geen optie voor ons", spreekt vader Ratko Svilar heldere taal in La Dernière Heure. Svilar wil duidelijk zijn kans krijgen. Anderlecht probeert hem te beschermen, maar zal Svilar ook zeker tevreden moeten houden. 



No Poll