Update: Anderlecht-doelman twee maanden langs de kant na rugoperatie

Update: Anderlecht-doelman twee maanden langs de kant na rugoperatie

23-05-2017 18:10

Bij Anderlecht is iedereen in de Play-Offs tot het uiterste gegaan. Dat geldt zeker ook voor Frank Boeckx, maar hij heeft alle matchen gespeeld met een rugblessure. Dat euvel moet nu verholpen worden.

Voor Boeckx was het de boodschap om de pijn te verbijten, maar nu hoeft dat niet meer. Het Laatste Nieuws weet dat hij in de loop van dinsdag enkele tests zal moeten doorstaan. Gevreesd wordt dat hij een operatie nodig heeft, maar eerst wordt bekeken of er echt geen andere opties zijn.

Als Boeckx echt geopereerd gaat worden wacht hem een inactiviteit van rond de zes weken. Echt problematisch is dat niet, want dan raakt hij wel op tijd fit voor de competitiestart. De voorbereiding komt wél in het gedrang, maar Boeckx gaat relatief snel weer kunnen strijden voor zijn plaats in het doel.

Update 18.10 uur: Volgends Sporza lag Boeckx dinsdag al op de operatietafel. De doelman van Anderlecht had al een tijdje last van de onderrug, maar verbeet de pijn. Een operatie moet dat probleem nu verhelpen. Boeckx moet in principe twee maanden revalideren en zal net op tijd klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen.