'Anderlecht polst opnieuw bij doelman door blessure Boeckx'

'Anderlecht polst opnieuw bij doelman door blessure Boeckx'

24-05-2017 07:20
5

Anderlecht gaat op zoek naar een nieuwe doelman. Reden is de blessure van Frank Boeckx. Die onderging een operatie aan de rug en zal 3,5 maand aan de kant staan. Daardoor mist hij de start van de competitie. Paars-wit denkt opnieuw aan Matz Sels.

De ex-Buffalo zit al een tijdje op een zijspoor bij Newcastle United. Daar startte hij aan het seizoen, maar na enkele mindere wedstrijden werd hij aan de kant geschoven. Het is onduidelijk wat The Magpies met hem van plan zijn, maar duidelijk is wel dat hij volgend seizoen niet ineens onder de lat zal staan. In tegenstelling tot in januari staat de doelman open voor een transfer.

Anderlecht polste al bij de entourage van de goalie of die openstaat voor een uitleenbeurt, weet Het Nieuwsblad. Sels zegt niet op voorhand neen. De doelman beseft dat hij met het oog op het WK aan spelen moet toekomen. Sels heeft bij Newcastle nog een verbintenis tot 2021. Ook drie buitenlandse club toonden al interesse. Een eventuele transfer van Sven Kums zou misschien een extra argument zijn om naar Brussel te halen.

Lees ook: Update: Anderlecht-doelman mist start competitie na rugoperatie