STVV en Charlton voeren gezamenlijk protest tegen Duchâtelet

STVV en Charlton voeren gezamenlijk protest tegen Duchâtelet

02-03-2017 23:48

Zaterdagavond staat op de Veemarkt in Sint-Truiden een opmerkelijke protestmars op het programma. Supporters van Sint-Truiden en Charlton Athletic slagen de handen in elkaar en protesteren tegen het beleid van Roland Duchâtelet in hun club.

"De protestaanvraag is weken geleden ingediend. We hebben hele goede afspraken met hen gemaakt. Ze hebben me op het hart gedrukt dat het een vredevolle mars zal zijn. Maar voor de zekerheid worden de Britse fans en ook onze supporters begeleid door de politie", klinkt het bij de STVV-aanhang in de Gazet van Antwerpen.

Volgens de betogers is Duchâtelet enkel bezig met de commerciële belangen van de club. "Het is duidelijk dat hij weinig of niets geeft om sportief succes en dat zijn focus vooral ligt op de groei van zijn eigendommen. Wij zijn een groep die vindt dat STVV bestuurd moet worden als een competitieve professionele sportclub en niet als een sociale club, een shoppingcenter of een handig maar onbeduidend onderdeel van een vennootschap."

Ook een groot deel van de Charlton-aanhang heeft er genoeg van. "Wij eisen dat de huidige eigenaar van Charlton Athletic, Roland Duchâtelet, elke stap onderneemt op zoek naar een opvolger die wel begrijpt hoe je een voetbalclub draaiende houdt, bereid is om verstandig te investeren in het team en de cruciale rol van de fans waardeert. We willen Roland weg, voordat het te laat is", klinkt het.