'Vliegende De Bruyne' houdt titelstrijd spannend en helpt Man City aan winst

25 april - 23:00
2

Manchester City is woensdagavond door een zeer overtuigende uitzege bij Brighton over Liverpool geklommen op de Premier League-ranglijst. The Citizens, waar Phil Foden opnieuw uitblonk en Kevin De Bruyne voor wist te scoren, wonnen met 0-4 in Zuid-Engeland.

City speelde afgelopen zaterdag nog de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea, maar van enige vermoeidheid was uit bij Brighton absoluut geen sprake. De ploeg van manager Pep Guardiola, die titelconcurrent Liverpool één dag eerder zagen uitglijden bij Everton, kwamen in de 17e minuut al op voorsprong. De Bruyne kopte schitterend raak.

Nog voor rust liepen de bezoekers uit Manchester uit. Foden, die in bloedvorm steekt, verdubbelde de score in de 26e minuut, om nog geen tien minuten later ook de 0-3 voor zijn rekening te nemen. De linkspoot strafte wel heel risicovol opbouwen bij Brighton genadeloos af.

Na rust nam de regerend kampioen van Engeland wat gas terug. Wel kwam het nog tot scoren. Spits Julián Álvarez passeerde doelman Jordan Steele, die Bart Verbruggen op de bank hield, voor een vierde keer. Door de vrij gemakkelijke zege komt City op 76 punten, één minder dan koploper Arsenal en twee meer dan nummer drie Liverpool. Wel hebben Guardiola en co. één wedstrijd minder gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.