Jonathan David ex-KAA Gent kan LOSC Lille verlaten voor SSCNapoli voor 50 miljoen

Gazetta dello Sport: 'Napoli ziet David als prioriteit en kent z'n prijskaartje'

26 april om 09:52
Laatste update: 26 april om 10:00

Jonathan David is ook dit seizoen weer van goudwaarde bij z'n club LOSC Lille, dat hem in de zomer van 2020 overnam van KAA Gent. Dat is ook de absolute topclubs iteraard niet ontgaan. La Gazetta dello Sport pakt nu uit met het nieuws dat SSC Napoli hem als topprioriteit ziet. Lille wil echter wel boter bij de vis voor z'n goudhaantje. 

In 2020 ontvingen de Buffalo's al een fraaie transfersom van om en bij de 27 miljoen euro. Ondertussen is David bijna het dubbele waard volgens Transfermarkt. Ook Lille zelf is van mening dat 50 miljoen euro een gepaste transfersom is voor geïnteresseerde clubs. Indien Napoli hem komende zomer wil overnemen, zal het dus wel relatief diep in de buidel moeten tasten voor de 24-jarige Canadees. 

De Italiaanse topclub wil met de komst van David anticiperen op een eventueel vertrek van topspits Victor Osimhen. Aurelio De Laurentiis, voorzitter van de club, zou echter wel aandringen op een lagere transfersom. Voor David zou er echter wel een contract van vijf seizoenen klaarliggen in Napels, met daarnaast een jaarsalaris van drie miljoen euro. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.