Clement denkt al aan volgend seizoen: 'Ex-RSCA-spitsen dicht bij Rangers-uitgang'

Clement denkt al aan volgend seizoen: 'Ex-RSCA-spitsen dicht bij Rangers-uitgang'

26 april - 09:35
4

Hoewel Philippe Clement zijn handen vol heeft met de strijd om de Schotse titel én een bekerfinale die dichterbij komt, denkt hij ook al aan volgend seizoen. Creag Robertson, Director of football operations bij Rangers, meldt bij The Scottisch Sun dat de voorbereidingen voor de transferperiode al volop bezig zijn, waarbij de invloed van Clement naar verluidt groot is. Ex-RSCA-spitsen Kemar Roofe en Fabio Silva zouden wel eens kunnen vertrekken bij Rangers. 

Hoewel Clement zich vooral nog op de laatste vijf competitiewedstrijden en de bekerfinale richt, komt ook de transferperiode dichterbij. 'Er wordt nauw samengewerkt tussen Clement en landgenoot Nils Koppen (recruitement chief bij Rangers, red.) om de juiste spelers te vinden die de ploeg beter kunnen maken, rekeninghoudend met het vertrek van verschillende spelers', klinkt het in de Schotse krant. 

Onder die vertrekkers vallen Kemar Roofde en Fabio Silva, beiden ex-RSC Anderlecht. 'Roofe is einde contract en Fabio Silva keert waarschijnlijk terug naar Wolverhampton Wanderers', klinkt het. Roofe werd in de zomer van 2020 nog weggehaald bij Paars-Wit voor vijf miljoen euro, maar moet het dit seizoen vooral stellen met een rol als invaller. In totaal kwam hij wel al 22 keer in actie voor Rangers, waarin hij twee keer kon scoren en een assist kon afleveren. 

Fabio Silva kan ondanks een sterke start bij de Schotse topclub ook niet helemaal overtuigen. De Portugese jeugdinternational kwam dit seizoen in totaal al 19 keer in actie voor Rangers FC, waarin hij vier keer de netten kon doen trillen. 

Naast Roofe en Silva is ook de toekomst onzeker van enkele sterkhouders. John Lundstram, Borna Barisic en Leon Balogun hun contract loopt af, terwijl Steven Gerrard maar al te graag James Tavernier en Connor Goldson naar Al-Ettifaq zou willen halen volgens de krant. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.